Fejlesztések

De minimis

Projekt azonosító száma:
KÖZOP-4.7.0-15-2015-0013

Projekt neve: 
„MASPED PORT kikötő logisztikai géppark fejlesztés a Csepeli Szabadkikötőben”

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
MASPED Logisztika Logisztikai és Vámügynökség Kft., 1211 Budapest, Szikratávíró út 17-21.

Megvalósítás helyszíne: 
1211 Budapest, Szikratávíró út 17-21., Budapest, XXI. ker., belterület 210016/2

Projekt leírása:
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt közvetlen célja a kikötői funkció támogatását hatékonyan biztosító, korszerű raktári anyagmozgató eszközök beszerzése és a fejlesztéssel érintett raktárépület padlózatának műgyanta bevonattal történő ellátása.
A logisztikai/rakodási és raktározási tendenciák olyan irányba mutatnak, hogy egyre nagyobb jelentőséget fog kapni a kikötőt érintő vasúti és belvízi árutovábbítás és intermodális átrakás, amely szükségessé teszi a korszerű rakodási kapacitások alkalmazását. A nagy mennyiségben beérkező áruk fenntartható, környezettudatos elosztásában kiemelt jelentősége lesz a város szívében fekvő, ugyanakkor jól megközelíthető Szabadkikötőnek. A helyszín adottságai alapján teljen alkalmas raklapos, vagy kartonos kereskedelmi áruk (pl. nagy háztartási eszközök, kisgépek, gépjármű alkatrészek, stb.) átrakodására, komissiózására és regionális disztribúciójára.
A projekt anyagmozgató eszközök, gépek beszerzését célozza, mivel a magas szintű, hatékony logisztikai kiszolgálás elsősorban korszerű anyagmozgató berendezésekkel valósítható meg.
Emellett a fejlesztéssel érintett raktár belső padlózatának korszerűsítése is megtörténik, mellyel a raktári infrastruktúra fejlesztése érhető el.

Támogatási összeg: 57.763.200 Ft
Támogatás mértéke: 74,96 %
A projekt kezdete: 2015.06.16.
A projekt befejezése: 2015.11.30.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
www.szechenyi2020.hu